Меню

Чеснова сьомга с брюкселско зеле

18 август 2025 | 05:15 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Чеснова сьомга с брюкселско зеле
60 мин.

  • Порции: 4

Сьомга с чеснов дъх, придружена от вкусно и полезно брюкселско зеле е рецептата, която ви трябва за отслабване и повече здраве. Опитайте и се насладете на вкуса. 

Продукти
Приготвяне
  1. Загрейте фурната на 220 градуса. 
  2. Поставете решетката на средна позиция. 
  3. Покрийте тава за печене с фолио. 
  4. Изстискайте 1 от лимоните, другия нарежете на слайсове. 
  5. Сокът от лимона смесете с подправките и разбъркайте заедно с пресования чесън. 
  6. Втрийте подправките в рибата. 
  7. Поставете добавете брюкселското зеле в сместа и оваляйте с ръце, докато се покрие с подправките. 
  8. Поставете рибата и зелето в подготвената тава за печене. 
  9. Покрийте с резените от втория лимон. 
  10. Поръсете с наситнения магданоз. 
  11. Печете за 30 минути в загрята фурна.  

Свързани статии

Снимка: istock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай