Меню

Сьомга с глазура от кафява захар

7 май 2025 | 06:30 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Сьомга с глазура от кафява захар
45 мин.

  • Порции: 2

Сьомгата е една от най-здравословните риби, богати на омега-3. Пригответе си здравословно ястие с риба, като към нея добавите щрих фантастична галеща сетивата глазура. Опитайте нашата рецепта за сьомга с глазура от кафява захар. 

Продукти
Приготвяне
  1. Поставете решетката на фурната на по-горна степен близо до реотаните. 
  2. В купа смесете захарта, горчицата, сока от лимон, рибения сос, подправките и разбъркайте. 
  3. Втрийте филетата риба с малко сол на вкус. 
  4. След това оваляйте добре в маринатата, като запазите 2 супени лъжици от нея за сервиране. 
  5. Застелете тава за печене с фолио. 
  6. Намажете леко със зехтин.
  7. Подредете парчетата сьомга във фолиото с кожата надолу. 
  8. Ако в купата с маринатата е останала част от нея, залейте рибата с нея. 
  9. Завийте ъглите на фолиото така, че да покрият рибата. 
  10. Печете на силен огън в загрята на 250 градуса фурна за 20 минути. 
  11. Намалете фурната на 200 градуса, отвийте фолиото и печете за още 5-6 минути. 
  12. Извадете рибата от фурната, подредете в чинии за сервиране и намажете с останалата марината, която запазихте.  

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай