Меню

Фантастична торта с шоколад и лешници без брашно

1 август 2025 | 09:53 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
лесно
Добави в любими
Фантастична торта с шоколад и лешници без брашно
65 мин.

  • Порции: 8-10

Тортата е чудесен десерт. Има толкова много рецепти за торти с шоколад. Опитайте предложението ни за торта с шоколад и лешници без брашно.

Продукти
Приготвяне
  1. Загрейте фурната на 160 градуса. 
  2. Намажете дъното и стените на тава с подвижен диаметър 22 см и я покрийте с хартия за печене.
  3. В купа комбинирайте шоколада и маслото. 
  4. Разтопете ги на водна баня. 
  5. Сместа трябва да стане гладка и хомогенна.
  6. В кухненски робот смелете фино лешниците. 
  7. В купа с помощта на миксер разбийте жълтъците и ⅓ чаена чаша захар. 
  8. Сместа трябва да побелее и да удвои леко обема си. 
  9. След това добавете кафето, което трябва да е на стайна температура, да не е твърде топло. 
  10. Разбъркайте.
  11. Добавете лешниците, кардамона и шоколадовата смес. 
  12. Отново разбийте добре. 
  13. Отделно разбийте много добре белтъците и ¼ чаена чаша (55 г) захар до получаването на меки върхове. Готовите белтъци постепенно се добавят към шоколадовата смес. 
  14. Бъркайте с шпатула. 
  15. Готовото тесто се изсипва в тавата. 
  16. Печете 45 минути или докато тортата стегне. 
  17. Оставете да се охлади напълно във формата. 
  18. След това я прехвърлете в голяма чиния за сервиране. 
  19. Поръсете леко с какао и сервирайте с топка сладолед. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай