Тортата е чудесен десерт. Има толкова много рецепти за торти с шоколад. Опитайте предложението ни за торта с шоколад и лешници без брашно.
Продукти
Приготвяне
Загрейте фурната на 160 градуса.
Намажете дъното и стените на тава с подвижен диаметър 22 см и я покрийте с хартия за печене.
В купа комбинирайте шоколада и маслото.
Разтопете ги на водна баня.
Сместа трябва да стане гладка и хомогенна.
В кухненски робот смелете фино лешниците.
В купа с помощта на миксер разбийте жълтъците и ⅓ чаена чаша захар.
Сместа трябва да побелее и да удвои леко обема си.
След това добавете кафето, което трябва да е на стайна температура, да не е твърде топло.
Разбъркайте.
Добавете лешниците, кардамона и шоколадовата смес.
Отново разбийте добре.
Отделно разбийте много добре белтъците и ¼ чаена чаша (55 г) захар до получаването на меки върхове. Готовите белтъци постепенно се добавят към шоколадовата смес.
Бъркайте с шпатула.
Готовото тесто се изсипва в тавата.
Печете 45 минути или докато тортата стегне.
Оставете да се охлади напълно във формата.
След това я прехвърлете в голяма чиния за сервиране.
Поръсете леко с какао и сервирайте с топка сладолед.