Меню

Торта Павлова с ягоди

25 юни 2025 | 07:00 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Торта Павлова с ягоди
60 мин.

  • Порции: 10

Торта Павлова има много превъплъщения. Предлагаме днес да опитате ягодовото ѝ ухание в унисон със сезона на този прекрасен плод. Рецептата ни за торта Павлова с ягоди ще ви пренесе на следващото ниво и ще погали сетивата ви. 

Продукти
Приготвяне
  1. Загрейте фурната на 120 градуса. 
  2. Подгответе плитка тава за печене, покрита с хартия. 
  3. Разбийте захарта и нишестето с миксер. 
  4. В отделна купа разбийте белтъците на сняг за няколко минути, докато се образуват връхчета. 
  5. Добавете към тях сместа със захарта на части, като след всяко добавяне разбивате с миксера. 
  6. След като цялото количество захар и нишесте са добавени, разбивайте до пухкава и стегната смес. 
  7. Сместа трябва да стане лъскава и да се стегне. 
  8. Към сместа добавете 1 чаена лъжица ванилов екстракт и малко оцет. 
  9. Разбийте отново с миксера за 2-3 минути. 
  10. Сместа ще стане още по-лъскава и стегната. 
  11. Прехвърлете белтъчната смес върху подготвената с хартия тава. 
  12. Печете за 1 час в загрята на 120 градуса фурна. 
  13. Изключете фурната, открехнете вратичката и оставете тортата да остане така още 1 час преди да я извадите. 
  14. Прехвърлете Павловата върху поднос за торта. 
  15. В купа разбийте оставащата сметана, захар и 1 чаена лъжица ванилия за 3-4 минути. 
  16. Намажете Павловата с получената смес, като разнесете с шпатула. 
  17. Украсете с нарязаните ягоди.

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай