Соленият пай е нещо, което можете да хапвате от сутрин до вечер. Подходящ за закуска, обяд или вечеря и толкова лесен. Опитайте днешната ни рецепта за яйчен пай с чушки и боб.
Продукти
Приготвяне
Загрейте зехтина в голям тиган на среден огън.
В него задушете лука и чушките, като разбърквате постоянно, докато омекнат.
Добавете доматите, кимиона, ригана, червения пипер, лютия пипер и солта.
Разбърквайте често, докато се овкусят и соковете започнат да се изпаряват.
Свалете от огъня и оставете да изстине за 5-6 минути.
Прехвърлете сместа в леко намазана с мазнина форма за печене.
Добавете черния боб, предварително отцеден и изплакнат.
В купа разбийте яйцата заедно със сметаната и настъргания кашкавал.
Залейте сместа със зеленчуците в яйцата и кашкавала.
Поръсете с още малко кашкавал.
Печете в загрята на 200 градуса фурна за около 45 минути или до златиста коричка.