Меню

Есенна рецепта: Яйчен пай с боб и чушки

20 октомври 2025 | 09:09 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Яйчен пай с черен боб и чушки
60 мин.

  • Порции: 10

Соленият пай е нещо, което можете да хапвате от сутрин до вечер. Подходящ за закуска, обяд или вечеря и толкова лесен. Опитайте днешната ни рецепта за яйчен пай с чушки и боб. 

Продукти
Приготвяне
  1. Загрейте зехтина в голям тиган на среден огън. 
  2. В него задушете лука и чушките, като разбърквате постоянно, докато омекнат. 
  3. Добавете доматите, кимиона, ригана, червения пипер, лютия пипер и солта. 
  4. Разбърквайте често, докато се овкусят и соковете започнат да се изпаряват. 
  5. Свалете от огъня и оставете да изстине за 5-6 минути. 
  6. Прехвърлете сместа в леко намазана с мазнина форма за печене. 
  7. Добавете черния боб, предварително отцеден и изплакнат. 
  8. В купа разбийте яйцата заедно със сметаната и настъргания кашкавал. 
  9. Залейте сместа със зеленчуците в яйцата и кашкавала. 
  10. Поръсете с още малко кашкавал. 
  11. Печете в загрята на 200 градуса фурна за около 45 минути или до златиста коричка.

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай