Меню

Лесна рецепта за пилешки гърди на тиган

12 октомври 2025 | 10:41 | Михаела Лазарова
лесно
Добави в любими
Лесна рецепта за пилешки гърди на тиган
30 мин.

  • Порции: 2

Пилешките гърди са предпочитани за хапване, тъй като с тях има лесни и разнообразни рецепти. Днес споделяме една, която да споделите с любими хора. 

Продукти
Приготвяне
  1. Разрежете пилешките гърди наполовина по дължината, за да станат по-тънки. 
  2. В чиния или купа комбинирайте брашното, солта и черния пипер.
  3. Оваляйте месото от двете страни в брашното и изтупайте излишното. 
  4. В голям тиган на средно силен огън разтопете маслото заедно със зехтина. 
  5. Добавете пилешкото месо и гответе от всяка страна по 6-7 минути, докато стане златистокафяво. 
  6. Намалете котлона и добавете млякото и розмарина.
  7. Поставете капака на тигана и оставете да къкри около 20 минути, като разбърквате от време на време, докато се сготви.
  8. За финал, ако е необходимо добавете още сол и черен пипер на вкус. 
  9. Сервирайте. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай