Меню

Панирани пилешки гърди с пармезан

13 февруари 2024 | 06:30 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
лесно
Добави в любими
Снимка: istock
45 мин.

  • Порции: 3-4

Продукти
Приготвяне
  1. Нарежете пилешките гърди наполовина по дължина. 
  2. След това ги начукайте с чук за месо, за да станат още по-тънки и крехки. 
  3. В купа разбийте яйцата и добавете към тях пармезана, черен пипер и сол, дивия лук. 
  4. В плоска чиния сипете малко брашно. 
  5. Загрейте на котлона дълбок тиган и разтопете маслото. 
  6. Оваляйте леко в брашно от двете страни всяко парче месо. 
  7. След това го потопете добре в яйчената смес и го сложете в тигана. 
  8. Запържете добре от двете страни. 
  9. Сервирайте с гарнитура по ваш избор. 

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай