Меню

Картофено пюре с черен трюфел

16 ноември 2025 | 06:30 | Михаела Лазарова
лесно
Добави в любими
Снимка: istock
80 мин.

  • Порции: 2-3

Картофеното пюре е едно фино допълнение към печено месо, риба или зеленчуци. Днес от готварската ни рубрика споделяме апетитна рецепта за картофено пюре с черен трюфел. 

Продукти
Приготвяне
  1. Загрейте фурната на 180 градуса. 
  2. Измийте добре картофите, подсушете ги, но не ги белете.
  3. Разпределете слой едра морска сол върху тава за печене и подредете целите картофи отгоре. 
  4. Тази техника на печене със сол помага за извличане на влагата, така че можете да използвате всякакъв сорт картофи.
  5. Печете около 30-40 минути или до готовност. 
  6. Обелете картофите и ги сложете в тенджера. 
  7. Намачкайте ги. 
  8. Загрейте прясното мляко. 
  9. Изсипете го при картофите и сложете тенджерата на леко загрят котлон.
  10. Постепенно добавяйте маслото, като бъркате непрекъснато и сваляте и повдигате капака на тенджерата, за да влезе въздух. 
  11. Така картофеното пюре става пухкаво и вкусно. 
  12. След като постигнете желаната текстура, подправете със сол, индийско орехче, наситнена мащерка и настърган черен трюфел. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай