Картофеното пюре е едно фино допълнение към печено месо, риба или зеленчуци. Днес от готварската ни рубрика споделяме апетитна рецепта за картофено пюре с черен трюфел.
Продукти
Приготвяне
Загрейте фурната на 180 градуса.
Измийте добре картофите, подсушете ги, но не ги белете.
Разпределете слой едра морска сол върху тава за печене и подредете целите картофи отгоре.
Тази техника на печене със сол помага за извличане на влагата, така че можете да използвате всякакъв сорт картофи.
Печете около 30-40 минути или до готовност.
Обелете картофите и ги сложете в тенджера.
Намачкайте ги.
Загрейте прясното мляко.
Изсипете го при картофите и сложете тенджерата на леко загрят котлон.
Постепенно добавяйте маслото, като бъркате непрекъснато и сваляте и повдигате капака на тенджерата, за да влезе въздух.
Така картофеното пюре става пухкаво и вкусно.
След като постигнете желаната текстура, подправете със сол, индийско орехче, наситнена мащерка и настърган черен трюфел.