Меню

Протеинов обяд: Пилешки гърди с чесън и билки

26 ноември 2025 | 07:30 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Пилешки гърди с чесън и билки и зеленчуци на пара
30 мин.

  • Порции: 2

Пилешкото е чудесно да приготвите бързо протеиново ястие за тънка талия и стройна фигура. Опитайте нашата рецепта за пилешки гърди с чесън и билки в комбинация със зеленчуци на пара. Едно здравословно предложение за всяка диета. 

Продукти
Приготвяне
  1. Подсушете пилешкото месо, подправете от двете страни със сол, пипер и билки.
  2. В голям тиган загрейте 1 с.л. зехтин на средно-висока температура.
  3. Добавете пилешкото месо и гответе около 5-6 минути от всяка страна, докато се сготви напълно.
  4. Извадете пилешкото и го оставете да почива за минута.
  5. Междувременно в уред за готвене на пара или микровълнова фурна, сгответе микса зеленчуци, докато омекнат за няколко минути.
  6. В същия тиган добавете останалия зехтин и чесъна. 
  7. Задушете за около 1-2 минути, след което добавете зеленчуците, за да се покрият със зехтина.
  8. Нарежете пилешкото месо, поднесете го със зеленчуците.

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?