Коледа е един от най-прекрасните празници! Очакваме го с голямо нетърпение. Топъл шоколад, коледна музика, коледни базари... и домашно приготвени сладки. Днес в кулинарната ни рубрика споделяме с вас любимите коледни сладки на кралицата на Коледа Марая Кери.
Приготвяне
-
Разбийте маслото и захарта с миксер, докато сместа стане светла и леко пухкава.
-
Добавете млякото, лимоновата кора, ванилията и яйцето.
-
Разбъркайте добре, докато сместа стане хомогенна.
-
В друга купа смесете брашното, бакпулвера и солта.
-
Постепенно прибавяйте сухите съставки към течните, докато се получи гладко тесто.
-
Увийте тестото в стреч фолио и го сложете в хладилник за около 30 минути.
-
Загрейте фурната на 180 градуса.
-
Разточете тестото върху набрашнена повърхност до дебелина около 3 мм.
-
Изрежете от него формички по ваше желание.
-
Сложете ги в тава върху хартия за печене.
-
Печете сладките около 12–15 минути, докато леко порозовеят.
-
Охладете сладките.
-
Украсете със сладкарска глазура и добавете друга украса според желанията ви.
Снимки: Getty; iStock
Как бихте оценили рецептата?