Колкото и да не ви се вярва, холивудските знаменитости обичат сладки лакомства, а някои от тях могат и да си ги приготвят. Днес споделяме рецепта на Кортни Кокс за шоколадови сладки.
Приготвяне
-
Всички съставки трябва да бъдат на стайна температура.
-
В купа разбъркайте двата вида брашно заедно със содата, бакпулвера, солта и индийското орехче.
-
В отделна купа с миксер разбийте маслото и двата вида захар на висока скорост.
-
Добавете яйцата и ванилията и разбийте, докато стане хубава смес.
-
Добавете сухата смес и отново разбийте, а след това довършете бъркането с шпатула.
-
Добавете двата вида шоколад и разбъркайте.
-
Поставете готовото тесто в кутия с капак или го увийте във фолио и го охладете в хладилник за 36–48 часа.
-
Загрейте фурната на 175 градуса.
-
Покрийте голяма тава с хартия за печене.
-
Извадете тестото и оформете топки около 113 г всяка, като за повече прецизност може да ползвате кухненска везна.
-
Подредете тестените топки в тавата на разстояние 5–7 см една от друга.
-
Не препълвайте тавата, тъй като сладките стават по-големи при изпичане.
-
По желание може да добавите по едно финално парче шоколад (леко го притиснете) върху всяка топка преди изпичане.
-
Печете около 19 минути или докато сладките станат златистокафяви.
-
Оставете да се охладят добре.
-
По желание преди да сервирате сладките може да ги поръсите с люспи морска сол.
Снимки: Getty; iStock
Как бихте оценили рецептата?