Меню

Шоколадови сладки с лимонова кора

13 май 2025 | 07:00 | Михаела Лазарова
лесно
Добави в любими
Снимка: istock

  • Порции: 4-6

Продукти
Приготвяне
  1. В дълбока купа разбийте захарта и маслото. 
  2. Ползвайте миксер. 
  3. Добавете към тях яйцето, ванилията, лимоновата кора и отново разбийте. 
  4. Отделно пресейте брашното и бакпулвера. 
  5. След това ги добавете към другите съставки. 
  6. Когато се получи хомогенна смес може да добавите шоколада. 
  7. Разбъркайте добре. 
  8. Отново разбъркайте и поставете купата с тестото в хладилник за 15 минути. 
  9. След това оформете топчета, които подредете в тава върху хартия за печене. 
  10. Печете в предварително загрята фурна на 160 градуса за около 14-15 минути или до готовност. 
  11. Оставете ги леко да изстинат и сервирайте. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай