Меню

Кюфтета на скара

27 май 2009 | 12:10 | Аз жената
Добави в любими
Продукти: 
около 500 г кайма, смес телешка и свинска 
1 яйце 
2-3 стръка пресен лук или 1 глава стар лук 
1/2 китка магданоз 
2-3 щипки чубрица 
малко черен пипер 
сол на вкус 
по желание нарязана на ситно люта чушка или 1 с.л. горчица
30 мин

  • Порции: 6-7

Продукти
Приготвяне

Поставете каймата в купа. Добавете нарязания на ситно лук и магданоз, както и останалите подправки, а също и яйцето. Размесете добре сместа. 

Оформете кюфтенца, като за разлика от пържените е добре да ги направите по-плоски, за да се изпекат по-добре. Поставяйте на добре загрята скара/барбекю.

Снимка: istock

Пържени кюфтета

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
gabi ( преди 7 години )
1 rate up comment 0 rate down comment
titi ( преди 10 години )
8 rate up comment 0 rate down comment
Шашлик ( преди 11 години )
Извинете, но на кюфтетата за скара не се слага яйце. Откъде се пръкват такива безумни рецепти, акъла ми не го побира.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар