Продукти за 4 порции:
250 г плодове – ягоди, малини, къпини, боровинки
2-3 суп. лъж. захар
2 суп. лъж. желатин
2 белтъка

Приготвяне:
На слаб огън поставете плодовете цели и захарта до разтопяването й. Отстранете от котлона. По желание прецедете сместа през гевгир, но може да оставите плодовете и цели. Отделно в 1/2 ч. ч. топла вода разтворете желатина. Смесете с плодовете.
Разлейте муса в купички или чашки.
Разбийте жълтъците на пяна. Добавете върху муса. Оставете десерта в хладилник поне за 2-3 часа. Поднесете охладен, украсен с по един плод отгоре.
Добър апетит!

* * *

Локумена баклава
Разхладителен лимонов мус
Бананов мус с тънък блат
Плодов Мус