Дробът се почиства от ципите, нарязва се на тънки ивици и се накисва за половин час в смес от 1/2 ч. ч студена вода и 1/2 ч. ч. прясно мляко. След това се измива със студена вода и се подсушава. 

В дълбок тиган се сгорещява олиото и се изсипва дробът, за да се запържи леко като се разбърква. Прибавя се половината вино и дробът се задушава за около 10 минути, прибавят се гъбите и се задушава за още около 5-6 минути. Към задушеното ястие се прибавят кравето масло, киселото мляко, разбъркано с една суп. лъж. галета и останалото вино.
Яхнията се разбърква добре, овкусява се с черния пипер и сол на вкус.
Яхнията се поднася гарнирана с резенчетата лимон и поръсена със ситно нарязания магданоз.

* * *

Препоръчваме да изпробвате още:
Гъби по селски
Дроб по селски