Меню

Часовниковата кула на Пазарджик

26 септември 2009 | 14:02 | Аз жената
Добави в любими
Часовниковата кула на Пазарджик

Приготвяне

Продукти:
1 кг картофи
400 г пилешко филе или шунка
8 яйца
850 г майонеза “Олинеза”
300 г обезкостилкостени маслини
300 г кашкавал
500 г царевица
1 буркан кисели краставички
пера от зелен лук
половин краставица (за дърво)
моркови за цветчета

Приготвяне:
Картофите се сваряват и се пасират. Оформя се кулата, като за основа се слага пюрето. Отгоре се редят шунката, рендосаните яйца, царевицата, киселите краставички и се покрива с настърган кашкавал. Намазва се с майонезата и с маслините се прави ламаринения покрив на кулата. Сводестата врата се оформя от перца зелен лук. До кулата направих дърво от необелена краставица и цветя от зелен лук с цветове от моркови, слънцето изгря от царевица и майонеза.

* * *

Рецептата е от конкурса Кулинарни фантазии
Пълнено печено пиле

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай