Меню

Еврейска салата с керевиз

2 декември 2009 | 13:17 | Аз жената
Добави в любими
2 глави керевиз (целина)
2-3 моркова
6 суп. лъж. захар
6 суп. лъж. зехтин
3 суп. лъж. лимонов сок
сол на вкус
3-4 зърна черен пипер
1 дафинов лист

Продукти
Приготвяне

Почистете зеленчуците и нарежете на кръгчета. Поставете в тенджерка и залейте със зехтина, лимоновия сок и захарта. Добавете дафиновия лист и черния пипер. Оставете да поври на тих огън 10-ина минути. Поднесете салатата охладена.


Салатата е изключително приятна, може да се поднесе и като гарнитура към пиле или друго месо.

* * *

Доматена салца с праз лук
Есенна салата с праз и маслини
Пълнено пиле по италиански

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай