За дома

БАН отговаря на въпроси за Бъдни вечер, Рождество Христово и Нова година

14.12.2010г. / 13 37ч.
Аз жената
БАН отговаря на въпроси за Бъдни вечер, Рождество Христово и Нова година

Институтът за етнология и фолклористика с Етнографски музей при БАН открива електронна поща за въпроси, свързани с българските традиции на Бъдни вечер, Коледа и Нова година.

Това е първата по рода си инициатива в историята на българската фолклористика и етнография, като организаторите се надяват на непрекъсната връзка между изкушените и учените да стане традиция.

На ask_iefem@bas.bg ще отговарят специалисти фолклористи, етнолози и етнографи, които с радост ще ви дадат съвети за коледната ви трапеза, късметите в новогодишната баница, изработването на сурвачки, коледните пожелания и всичко, което ви е интересно.

Въпреки че започват инициативата по Коледа, пощата ще работи постоянно и ще можете да им пишете и през новата 2011 година.

Институтът за етнология и фолклористика с Етнографски музей при БАН се роди на 1 юли 2010 г. след обединяването на Етнографския институт с музей и Института за фолклор. Той съчетава добрите традиции на българската етнография, етнология и фолклористика и се опитва да предложи нов подход както в научните си търсения, така и във връзката си с обществото, за което работи.

* * *

Всичко за Коледа

Коментирай