Зелено

Колелото – в гаража или на балкона?

18.05.2012г. / 10 11ч.
Вергиния Генова
Колелото – в гаража или на балкона?

Все повече хора живеят здравословно и карат велосипеди. Едни ги използват като средство за придвижване, други за здравословна отмора в парка, трети за планинско колоездене събота и неделя. Но за каквото и да ползвате своя велосипед, все пак трябва да го съхранявате някъде. И това някъде трябва да е на сигурно място, защото кражбата на колело е нещо толкова лесно и за съжаление толкова често срещано явление.

А колко са сигурните места – в гаража, в мазето, на тавана, на площадката между етажите, на терасата, на стената в хола?

Все по-популярно стана велосипедите да се държат на стената и да са част от интериора у дома. Безспорно не заема място и придава романтизъм и пътешественически дух на стаята. За зимата може би е интересно и лесно, но я си представете, ако всеки ден след като сте го използвали трябва да го изчистите и излъскате, за да не нацапа стената или да не се рони кал по фотьойлите, затова не знам до колко е практично и удобно.

Остава на балкона или в мазето, но освен че там колелото заема място е и лесна плячка за крадците.

Интересен е вариантът на площадката между етажите – дали обаче не разваля между съседските взаимоотношения? Когато на съседите постоянно им се налага да се спъват в тях? Или пък е нещо нормално по стълбите и на площадките в блока да се държат всевъзможни неща, за които няма място в апартаментите като – велосипеди, бебешки колички, детски играчки, саксии с цветя, футболни топки... какво ли друго?

Ще кажете, ами има стоянки за колела, където да си го заключиш и за през нощта. Да, и на сутринта въобще да не си го намериш.

А ако всеки в семейството притежава по един велосипед, тогава не знам къде наистина може да се намери толкова много място? А нали това е целта, колкото може повече хора да спортуват и да живеят здравословно. Винаги ми се е струвало, че покривите на блоковете не се използват за нищо смислено, а може би, би могло да им се намерят поне няколко приложения.

Къде да се държат колелата? И липсата на място спира ли ви да купите колело на детето или на себе си?

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
doni ( преди 10 години )
Една от най-тъпите статии, които съм чел някога.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време