За дома

Жените послъгват в сервиза за счупените електроуреди

02.07.2012г. / 17 14ч.
Ивет Лолова
Жените послъгват в сервиза за счупените електроуреди

Най-често жените имат проблем с електроуредите, а главната причина е, че мъжът почти не се докосва до прахосмукачка, ютия и тенджера под налягане. Ето списък с най-честите грешки при употреба на домакинските електроуреди:

Изпуснах ютията

Рядко жените признават в сервиза, че са изпуснали ютията на пода. А това е 95% от причините за повреда.

Прегряване на прахосмукачката

Включвате прахосмукачката на максимум и искате наведнъж да изчистите 100 кв. м – всяко ъгълче, парапетче, плюс дивана, фотьойлите, изтривалките пред вратите, меките седалки на столовете в трапезарията, плюшените възглавнички в детската стая, паяжините по таваните и изведнъж тя спира да работи. Изключете я, дайте й почивка за половин-един час или до другия ден и пак я включете, като преди това смените торбата и филтъра. Възможно е след като се е охладил моторът отново да запее любимата ви песен. Повечето съвременни прахосмукачки имат защита против прегряване, която след изстиване на уреда отново го освобождава за работа.

Микровълнова

Притопляте храна в съдове, които не са предназначени за микровълнова печка и тя изгаря. Вие или гостите ви дърпат с всичка сила вратичката, когато тя се отваря с едно специално копче.
Не я почиствате редовно от наслоилите се мазнини и те блокират въртящото устройство на чинията, или пък тя е неправилно поставена.

Съдомиялна

Забравили сте да сипете блясък и сол и съдовете не блестят. Прахът за пране не е за вашия модел, прахът не се разтваря и съдовете не се измиват. Не почиствате добре остатъците от храна и съдовете не се измиват добре или трохите задръстват филтъра, вследствие на което водата започва да капе от вратичката или „тапата“ от мръсотия задръства отходната тръба на машината.
Не подреждате добре съдовете, те опират в перката и машината блокира.

Тенджера под налягане

Поради невнимание не сте затворили капака добре и тенджерата фучи като хала и вие се плашите, че може да гръмне. Изключете веднага котлона, отстранете тенджерата, оставете я да изсстине и затворете отново. Внимавайте котлонът да е включен на средна температура.

Има една мъдра мисъл: „Който не работи, той не чупи.“ Макар че малко повече внимание към техниката вкъщи ще ви спести нерви и пари за ремонт. Ако мъжът ви ви е казвал какво не правите както трябва при използването на електроуредите, добре е да се вслушате в това. Обикновено мъжете разбират повече от техника.

А вие преговаряте ли си упътването за техническа безопасност?

Снимка: Ивет Лолова

Прочетете още:

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
ivan ( преди 11 години )
Как така старите електроуреди си работят ,а само новите се чупят.Аз имам прахосмукачка на 37 години,пералня на 22 ютия на 17 и печката ми изкара 37 години.Как така преди няколко години един от всекидневниците обяви конкурс за най старият хладилник и бе открит работещ такъв от 1940 година!Лакомията на корпорациите ще ни затрие всички-ето това е истината!!!!!Не са виновни потребителите-виновни са мошениците дето така ги правят,че след "гаранцията"веднага уредите се повреждат!Това е гавра както с клиента,така и с природата.Та нали материалите за производство оттам се вземат.Би трябвало в нашите сайтове както внякой чужди елуредите да имат рейтинг,та да може купувача да знае какво купува...Но нямат за съжаление.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар