За дома

Коледна украса в последния момент

Как да украсим дома си бързо и запомнящо се?

18.12.2012г. / 08 40ч.
Вергиния Генова
Снимка: Вергиния Генова

Снимка: Вергиния Генова

Честно да ви кажа не мога да разбера защо изобщо е необходима коледната украса в последния момент, като няма да имаме време да й се порадваме, но мога да предположа няколко варианта, при които е наложителна.

Работите до последно, нямате време да хапнете на маса, не знаете кой ден и час е и изобщо сте като един хамстер на въртележката. Обаче останалата част от човечеството се готви да празнува и е в някакво полупияно еуфорично настроение и изведнъж приятелите, свекърва ви, каквито там роднини и близки имате, решават, че ще се изсипят у вас около празника, за да ви го честитят. Може и още лятото да сте се уговорили, но в забързаното ежедневие да сте забравили. И тогава е ясно, че ще трябва да поукрасите, разбира се, ако искате да сте персонаж от коледната им еуфория.

Та тогава близките магазини и личната фантазия трябва да дойдат на помощ. Магазинът за художнически материали „Слънчоглед“ е един от вариантите за сръчните и не толкова сръчните дами.

Първото, което трябва да направите е да проверите какви налични материали за украса имате и да решите в какъв стил бихте искали да е тазгодишната ви коледна украса. За непретенциозните е по-лесно – вадят от торбата старите топки от миналата година и украсяват, но новодомците и онези, които държат всяка година да блеснат в нова светлина е по-трудно.

Свързани статии

Ето няколко семпли и бързи идеи, които може да закупите от „Слънчоглед“. Идеите ще ви струват посещение, а материалите ще изберете вие.

Първото, което се набива на очи на витрината е невероятната коледна украса, направена от картонени къщички.

Ето една напълно безплатна идея, която може да вземете оттам. Само че, за да си я направите толкова прекрасна ще ви трябва повече време и старание.

А ако искате бърза украса може веднага да вземете коледни щори за прозорец – направени от филц или блестящи метални елементи: снежинки, звездички, снежни човечета., каквото си изберете...

А ако искате да ви е и по-евтино – купете стиропорени топки или картонени елементи и ги нанижете на корда. Трябват ви няколко такива и отново имате коледни щори или гирлянди.

За лесна и бърза украса може да си вземете дървени шейнички, еленчета и елхички, които идеално ще декорират пространствата над камината, шкафа, прозореца.

И разбира се трябва да помислите и за подаръци. Дори да са символични, ще трябва да ги украсите празнично. На мен все по-подходящ вариант за подарък ми се струва кошницата на Червената шапчица. Стигнахме дотам отново да се радваме на прясно изпечена домашна питка, истинско краве сиренце и масълце, луканчица, червено винце... За вегетарианците пълна кошница с плодове. Като че ли на всеки един от тези варианти бих се зарадвала. Практично и вкусно! И без това всички се оплакват през януари, че са се охарчили и не знаят как да изкарат месеца.

Разбира се този декември може да сте по-разточителни, нали светът ще свършва, значи няма какво да се тревожите за идващите дни! Яжте, пийте и си носете новите дрехи!

Какъвто и подарък да изберете, в „Слънчоглед“ ще ви помогнат за опаковането. Може да намерите всякакви празнични опаковки и елементи за декорация. Много сладки са едни филцови ръкавички и чорапчета. Стават страхотни картички с тях. Просто рисувате едно въженце и ги окачвате. Пишете – „Щастливо Рождество“, „Весела Коледа" или „Честита Нова година“ и пожелавате топли и уютни дни – особено на по-зиморничавите тази картичка ще им стопли замръзналите чувства.

Друго интересно, с което може да впечатлите, са елхичките, изрязани от истинска кора на дърво. И ако лепите със силиконово лепило не пропускайте да си купите, че тези силиконови пръчки свършват по-бързо от шоколадовите.

А всички останали неща за украса се подразбира, че ви очакват, само трябва да обиколите магазина, за да откриете точно онези, които на вас ви трябват.

След това ви трябва една голяма чаша чай или капучино, да седнете с всички тези безполезни на пръв поглед съкровища, да отдъхнете, да помислите и да създадете нещо наистина възхитително, което да зарадва близките и приятелите.

В последния момент ли украсявате и опаковате подаръците? Никой няма да ви повярва!

Коментирай