За дома

Как да си ушием пролетни птички за украса?

Влюбени бухалчета, сърца и птички за весело посрещане на пролетта

25.03.2013г. / 10 05ч.
Вергиния Генова
Снимка: "Слънчоглед"

Снимка: "Слънчоглед"

Идва време за пролетна украса на дома. „Слънчоглед“ отново имат подходяща идея, за всички, които харесват мекотата на филца. Те са приготвили специални комплекти с всичко необходимо, за да си ушиете бухалче, птичка или сърце. Кройките са прости, бодовете елементарни и всеки може да се справи с тях. Цветовете са пъстри и биха стояли прекрасно навсякъде в дома. Като добавка може да сложите мъниста или копчета.

Може да подарите такъв комплект, за да може детето ви само да си направи играчка или пък заедно да ушиете няколко птички или бухалчета, с които да украсите хола, кухнята или детската. Може това пък да стане любимата кукла на детето или да отвори творческата врата в него и то само да иска да си прави играчки. Идея, която никак не е лоша, защото стимулира творческото мислене, усъвършенства се фината моторика и се създават полезни умения за цял живот. Да не кажа, че вече е модерно и да си шиеш сам и да плетеш сам.

Свързани статии

Доскоро не беше така – тези занимания се считаха за бабешка работа, но когато видяхме, че бабите ни си отиват и уменията си отиват с тях, започнаха да ни липсват и сега даваме пари, за да се научим да плетем или да бродираме. Едно доказателство, че никога не оценяваме това, което имаме – докато го имаме, а винаги след това.

Снимка: „Слънчоглед“

Затова можем да започнем да възпитаваме децата си в тази насока – да оценяват малките неща в живота и дребните умения – като да си зашият копче, да си ушият нещо сами, да направят сами пролетна украса от рециклирани материали.

Тъй като повечето хора свързват великденската украса с птички и зайчета, може да изберете да си ушиете и от тях. Идеята е важна, след което може да интерпретирате и да си направите всякакви кукли с пълнеж – цветя, зайчета, калинки… и да ги окачите тук-там из дома.

Със сигурност ще е забавно, защото украсата е част от празничния дух. А в днешните сиви времена е хубаво да си създаваме повече поводи за радост и да се учим да творим повече със собствените си ръце.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
KATQ OT SLIVEN ( преди 9 години )