Не знам защо все по-малко хора се сещат, че към подаръка, по какъвто и да било повод могат да добавят картичка. Всички са свикнали да подаряват картички само за рожден ден. А всички останали поводи?

Ето например сега за Великден – отивате на гости на свекървата, майка си, приятелка, кумове или на който и да е. Със сигурност ще им занесете козунак и боядисани яйца в някаква кошничка или панерче. Какво пречи да сложите и една картичка с хубаво възкресенско пожелание или стих?

Храната ще се изяде, но картичката ще остане да топли сърцата им в трудни мигове. Колкото и да не ни се иска и такива дни има – тъжни, душевно дъждовни и депресивни и точно в такива дни е прекрасно да си намерим такива мили спомени и да ги разглеждаме.

Тогава се сещаме, че все пак някой някъде го е грижа за нас и ни става по-лесно да преодолеем трудностите.

Още по темата

А не ни пречи да направим картичка. Сега ще ви дам една супер, мега, ултралесна идея (както казват децата). Материали и идеята на живо може да намерите например в магазина за художнически материали „Слънчоглед“.

Необходимо ви е само едно картонче, флумастер и едно яйце от филц. Залепвате яйцето на картичката и с флумастера нарисувайте или напишете нещо.

Картичката е готова. Може да направите такива за всичките си приятели и познати. А може и да я изобретите на вратата в последния момент. Важно е колко сърдечно и искрено ще бъде пожеланието вътре. Оставете клишетата, излейте сърцето си.
И картичката ще стане истинска и запомняща се.