За дома

С хладилна чанта на плажа

Ползвате ли?

05.07.2013г. / 09 15ч.
Вергиния Генова
Снимка: Gettyimages.com

Снимка: Gettyimages.com

Често се чудим какво да вземем, когато отиваме на плаж. Хем да не носим много неща, хем да не ни липсва нищо. И сега е времето да обсъдим плюсовете и минусите на хладилните чанти.

Безспорно са необходимост, когато имаме и малки деца – да държим плодовете, пюретата, млякото...

Удобство, когато сме с приятели да имаме винаги под ръка сладолед, студена бира, свежа салата.

Глезотия, когато хотелът ни е на една ръка разстояние и винаги можем да притичаме за 10 минути да вземем каквото ни е необходимо.

Свързани статии

С една дума хладилната чанта може да е и абсолютна необходимост и безсмислен лукс. Зависи от потребностите към момента и почивката, която сме избрали. Все пак, ако някой ви пита дали искате за подарък плажна хладилна чанта, никога не отказвайте – все ще ви потрябва за нещо.

Ако пък към момента нямате възможност да купувате хладилна чанта или пък няма как да я носите до плажа или мястото за пикник, защото съгласете се, ако мястото е далеч, а сте без кола си идва доста тежичко. И дори да сте на безлюден плаж, без нито едно капанче наоколо, може би по-добре да заложите на удобната раница с топла вода и сандвичи, които не се развалят, пред тежкото бреме да носите в жегата обемиста хладилна чанта пълна с провизии.

Но ако трябва да измислим компромисен вариант, то може в една най-обикновена плажна чанта да наредим няколко бутилки с вода от фризера или изстудена бира и между тях да сложим продуктите, които бихме искали да се изстудят – шоколади, вафли, краставици… като обаче имаме предвид, че това няма да е за дълго. Все пак нищо не е вечно. Въпросът е да сме наясно с това и да го използваме навреме.

Коментирай