За дома

Колко чифта обувки ви трябват на сезон?

Проверка на наличностите

05.09.2013г. / 15 00ч.
Вергиния Генова
Снимка: Shc.hu

Снимка: Shc.hu

Предлагам да направим едно мини проучване колко точно чифта обувки минимум трябва да има една жена на сезон. Просто за да знаят мъжете и да не казват, че само вие сте изключение със стоте си чифта обувки.

Да започнем с типичното мъжко мнение, че един чифт обувки са напълно достатъчни. Има ли с какво да ходиш – има. Е, какво повече искаш...

Да, ама не. Винаги трябва да имаш поне още един чифт резервен – за ходене. Ако обувките се скъсат, протекат, счупи им се токът и прочее.

Свързани статии

И сериозен аргумент относно притежаването на повече от един чифт обувки е, че повечето обувки всъщност пестят. По-малко ги износваш, обувките трябва да си починат от носене – да изсъхнат спокойно, за да се аклиматизират и т. н. и т. н. Изглеждат по-нови и са си по-нови.

Така че колкото повече, толкова повече и по-добре.

Да не влизаме в подробности, че не всяка обувка отива на всичко, че всеки тоалет си иска своя цвят обувка, съответната височина и стил. Знаете колко е сложно.

Особено дамите, които истински са пристрастени към обувките, никога няма да излязат с какви да е обувки и вечерен тоалет.

Така че като започнем от екзистенциалния минимум поне 2 чифта обувки за сезон, къде трябва да спрем? Коя е горната граница, която вече започва да минава към прекалено много.

Да сложим едни официални на висок ток – черни, едни полуофициални на по-нисък ток- черни, едни за разходка, едни за спорт, едни лачени, няколко в по-нестандартни цветове – блестящи, червени, тигрови… И кафяви за ежедневна употреба.

Както и да го смятаме, може би женският минимум е между 5 и 10 чифта на сезон.

Дали ще се съгласите или ви се виждат прекалено много? Или може би прекалено малко?

Коментирай