Те са красиви, може би малко капризни за отглеждане и едва ли предполагате, че са тропически растения. Може да ги отглеждате в домашни условия и те ще ви се отблагодарят с много красота, стига да се грижите редовно за тях. Срещат се в повече от един вид от своето семейство. Вижте някои от най-красивите тропически цветя, които да поканите в дома си.

Амарилис

Често цъфтят около зимните празници с много цветове. Известни са повече от 50 вида от растението, като някои цъфтят от пролетта до есента, а други започват своя цъфтеж есенно време и почиват през летните месеци. Обича светлината и изисква често торене и поливане.

Бромелия

Красиво растение с многоцветни дълги и твърди листа. Те са трудни за отглеждане. Обичат светлината, но не и пряката слънчева. Пресаждането става на пролет. Цветовете на бромелията обикновено представляват розетки от цветни листа.

Още по темата

Щом прецъфти листната розетка постепенно се замества от нова. При някои видове бромелии повторен цъфтеж може да се чака с години.

Кала

Елегантни цветя, които най-често са част от булчинските букети. Цветовете, в които може да ги откриете са бяло, розово, кремаво, червено, оранжево и жълто. Помещението, в което ще отглеждате калата трябва да бъде с умерена температура и да е над 10 градуса. Размножаването на растението става чрез семена или делене. Поддържайте почвата влажна, а след като прецъфти не се нуждае от толкова често поливане.


Орхидея

Поразително красиви цветове в лилаво, бяло, шампанско. Обича влажността, светлината, но не и пряката слънчева. Добре е веднага след закупуването на орхидеята да я пресадите. Предлагат се специални саксии за орхидеи. През топлите месеци трябва да я поливате всяка седмица, а през зимните един път месечно.

Добре е да овлажнявате листата й като я пръскате с пулверизатор с вода. Орхидеите са деликатни за отглеждане, така че попитайте подробно за вида на орхидеята, която купувате и спецификата на отглеждането й.

Снимки: Sxc.hu