За дома

Кои цветя са ядливи?

Цветя, които намират приложение в кулинарията

21.01.2014г. / 15 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Жасмин

Жасминът е изключително ароматен, който обикновено консумирате под формата на чай. Може да го използвате и за сладкиши, но пестеливо.

Роза

Розата е идеална за декорация. Има прекрасен аромат и цвят. Може да пуснете няколко розови листенца в чашата бяло вино или шампанско. Да бъде част от екзотични десерти, сладка и конфитюри. Всички рози са годни за консумация, като по-тъмните на цвят са с по-силно изразен аромат.

Слънчоглед

Венчелистчетата на слънчогледа също са годни за консумация. Не пропускайте да направите яркожълтите цветове част от вашите кулинарни шедьоври.

Свързани статии

Цветове на тиква

Те имат красив жълт цвят и приличат на фунийки. Могат да бъдат пълнени или пържени.

Виолетки

Други годни за консумация цветя, които се отличават с аромат и цвят са виолетките. Може да използвате цветчетата за украса или да бъдат ароматно допълнение към салати, напитки и сладкиши.

Невен

Невенът се използва широко в производството на натурална козметика, но неговите венчелистчета намират приложение и в кулинарията. Имат остър и леко пиперлив вкус и могат да придадат интересна нотка към всяко ястие.

Карамфил

Венчелистчетата на карамфила са сладки и разбира се много ароматни.

Коментирай