За дома

Лесни и евтини начини за почистване на упорити замърсявания

Спестете пари

17.02.2014г. / 14 50ч.
Илияна Николова
Снимка:sxc.hu

Снимка:sxc.hu

Нужно ли е да харчим толкова много пари за различни препарати за почистване, като можем да използваме някои неща, които вече имаме вкъщи и които могат да ни помогнат по неочакван начин! Вижте кои!

Премахнете мастило от кожа само с помощта на лак за коса! Да, възможно е. само напръскайте петното, изчакайте да подейства и изтрийте с мека бяла кърпа!

Полирайте кожените си дрехи или мебели с обикновен балсам за коса! Лесно е, само трябва да нанесете малко от балсама и да го втриете с помощта на кърпа. Бърз и лесен метод!

Свързани статии

Изчистете петното от червено вино от пода или килима като разтворите на равни части малко кислородна вода и препарат за миене на съдове. Тази комбинация върши много добра работа и не струва много пари. Кислородната вода действа като активна съставка за премахване на петното, а препаратът за съдове почиства килима.

Петната по любимите ви чаши за вино вече могат да бъдат отстранени – например устойчивите, като червило. То е трудно за измиване, особено ако ползвате миялна машина. Втрийте малко сол в петното, оставете да подейства и след това измийте по стандартния начин.

Ако сребърният поднос от сватбата ви е зацапан с годините, хванал е тъмен слой на повърхността и е изгубил блясъка си, вашият избор в този случай трябва да е паста за зъби! Пастата е много подходяща за почистване на сребро. Само го разтрийте леко с мека кърпа или много мека четка. Изплакнете и сте готови!

Коментирай