За дома

Красиви цветя, които обичат сянка

Не пропускайте да засадите теменужки

11.03.2014г. / 10 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: photl.com

Снимка: photl.com

С наближаването на пролетта във всеки започва да се събужда желанието да украси дома, градината и терасата със свежи и ароматни цветя. Всяко цвете има своята красота и характер както и предпочитания за средата в която вирее. Споделяме няколко красиви цветя, които предпочитат сенчестите места. Те са подходящи не само за вашата градина, но и за терасата или домашната декорация.

Незабравка

Малкото красиво синьо цвете вирее в суха сянка и издържа на по-сухи и сурови условия.

Виолетки

Виолетките и теменугите произлизат от един и същи род цъфтящи растения, който обединява в себе си над 100 вида. Сърцевидните красиви листенца в ярки и разнообразни цветове ще ви радват през по-хладните сезони. Въпреки това често те са част от декорацията на паркове и градинки, които са интензивно изложени на слънчева светлина през летните месеци.

Обичка

Това красиво цвете в ярки цветове ще донесе на градината или терасата ви елегантност. С грациозно наведените си цветове обичката е подходяща за висящи саксии или кошници. Различните нюанси, в които цъфти като червено, розово, лилаво ще донесат много настроение в дома ви.

Иглика

Едно от най-често срещаните цветя в градините. Може да вирее на интензивна слънчева светлина, но определено ако имате сенчести места в градината, или терасата ви не е южна, игликата във всичките и ярки цветове е вашето цвете.

Лобелия

Лобелията расте богато и с много цветове особено през пролетта и есента. Растението е едногодишно, достига около 10 см височина и обича умерена сянка, както и по-хладен климат.

Свързани статии

Грудкови бегонии

Тези цветя са популярни с разнообразието си от цветове – червени, оранжеви, жълти, бели и розови. Те цъфтят през лятото, но най-доброто място за цъфтеж са по-сенчестите места на терасата или градината.

Момина сълза

Тези малки бели цветя растат добре в дълбока сянка, отделят пленителен аромат в края на пролетта и началото на лятото. Не пропускайте да ги добавите в градината си.

Копривка

Растение с фантастични цветове. Срещат се разнообразни видове на копривката, някои от които са листа на ивици, петна, в лилаво-розови цветове, в червен цвят, в зелен цвят и други.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Ани ( преди 10 години )
Интересно! Не знаех за теменужките че обичат натъмно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Силвия ( преди 10 години )
Благодаря, най-после цветя, които няма да ми умрат след седмица на сумрака в стаята.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар