Представяме ви още една простичка идея за разнообразяване на великденската украса. Вместо традиционните едноцветни яйца или пък другия традиционен модел на неравномерно шарените яйца ви предлагаме великденски яйца с преливащи цветове от една и съща тоналност!

Много са красиви, а и се правят съвсем лесно! Нужни са ви най-обикновени бои за яйца (каквито използвате всяка година, по ваш избор), оцет, няколко съда за разтваряне на боята и сте готови да започнете!

Още по темата

Най-напред сварете яйцата. Технологията е проста – поставете яйцето в съда с боята. Изчакайте малко по-дълго от нормалното, за да хване най-наситен цвят в долната си част. След това долейте малко вода и отново изчакайте. Повторете процедурата няколко пъти, докато яйцето не се покрие догоре с вода. По този начин в най-горната (острата) си част то ще остане в блед нюанс, който постепенно до долната му част става тъмен и плътен!

Красиво, лесно и хитро!

Забележка: Ако не искате да хабите боя само за едно яйце, както е показано на снимката, можете да използвате по-големи съдове, в които да подредите много изправени яйца, като постепенно доливате вода. Така наведнъж ще боядисате какъвто брой яйца желаете от една и съща боя.

Снимка и идея: elhadadepapel.com