За дома

Различни употреби на препарата за съдове

Какво можем да почистим с детергент за чинии?

11.12.2014г. / 12 15ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Препаратът за измиване на съдове се оказва истинско находище! С него можете да почистите много различни неща в домакинството, които нямат нищо общо с посудата.

Изтрийте мазни петна от дрехите

Мазни петна по ризата или блузата? Няма проблем! Разтрийте малко препарат за измиване на съдове върху петното и изплакнете с вода. Препаратите за съдове имат обезмаслителни съставки, които бързо премахват петната.

Почистете кухнята и банята

В малка кофа с топла вода капнете няколко капки препарат за чинии. Той е доста пенлив и ще се получи идеална измиваща смес. Минете с него плочките, дървените повърхности в кухнята. Ще се убедите колко добре премахва нечистотиите.

Ефективен за почистване на бижута

Разтвор от топла вода, аспирин и детергент за съдове е чудесен метод за почистване и полиране на бижутата ви. Потопете украшенията си в този разтвор за 10 минути, след това използвайте мека четка, за да премахнете наслояванията.

Изперете дрехите

Странно, но препаратът за съдове е много ефикасен за ръчно пране на дрехите. Премахва петната и не ощетява боята на дрехите. Уханието е страхотно и става за фини тъкани.

Свързани статии

Отървете се от винарките

Ако в дома ви по някаква причина се навъртат дребни досадни мушици, можете да им направите капан. Смесете една лъжица препарат с една лъжица оцет. Разбъркайте и оставете тази смес в малка чинийка някъде на открито място.

Сместа ще привлече мушиците и ще ви отърве от тях.

Премахнете петната от килима

Разтворете една супена лъжица препарат за чинии в две чаши топла вода. Попийте мазното петно с чиста кърпа, напоена обилно с разтвора и изчакайте да подейства. След това разтрийте енергично и изплакнете.

Кухненски шкафове

Всичко в кухнята може да се почисти с такъв препарат. Ако имате засъхнало мазно петно по шкафовете, по крийте го със сода за хляб и оставете няколко минути содата да дръпне мазнината.

След това с мокра гъба, напоена с препарат изтъркайте петното. Ще се учудите колко лесно и бързо пада.

Коментирай
Свободно време