За дома

Евтино почистване на стъклените повърхности

Пробвайте с газирана вода

13.01.2015г. / 12 49ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

В почистването на огледалата и стъклените повърхности прилагаме всякакви рекламирани и скъпоструващи препарати.

Някои от тях почистват добре, но блясъкът, който оставят е краткотраен, докато други почистват, но стъклата остават като замазани.

Споделяме няколко стари и изпитани средства за почистване на стъклени повърхности, които да приложите във вашето домакинство.

Сода за хляб

Готварската сода е една от най-често използваните в почистването на домакинството. Освен че почиства упорити петна, с нейна помощ може да направите огледалата и останалите стъклени повърхности блестящи.

Сложете малко количество сода върху памучна навлажнена кърпа и минете върху стъклото. След това избършете с мокра кърпа и подсушете.

Оцет

Оцетът е едно от най-старите и ефективни средства за почистване на стъкла. Направете разтвор от равни части оцет и вода.

Напръскайте с пулверизатор желаните от вас повърхности и минете с чиста кърпа. Оцетът ще премахне упоритите замърсявания, натрупани върху стъклото.

Крем за бръснене

Може да звучи странно, но пяната за бръснене може да ви бъде полезна не само за почистване на огледалата, но и за предотвратяване на запотяване на огледалото в банята. Преди да си вземете топъл душ, нанесете малко количество пяна върху огледалото и забършете с мека и чиста кърпа.

Така ще се създаде защитен филм върху стъклото. Този трик може да се прилага и при диоптричните очила, стъклата на лекия автомобил.

Свързани статии

Използвайте вестник

Понякога и с най-скъпия препарат за почистване на стъкла по тях остават мътни петна и липсва блясък. За да бъдат наистина блестящи вашите стъклени повърхности, напръскайте ги с препарат за почистване и забършете със стар вестник.

Намачкайте един лист и с леки кръгови движения минете по повърхността. Този трик може да приложите, когато чистите стъклата с разтвор от вода и оцет.

Газирана вода

Още един евтин и лесен начин да добавите повече блясък и чистота в дома си. Напръскайте повърхностите с газирана вода и подсушете с мека и суха кърпа.

Коментирай