За дома

5 начина да подредите дома си, за да привлечете късмет

И да отблъснете лошата енергия

30.03.2018г. / 15 00ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Лошият късмет сполита много хора. Затова и мнозина се обръщат към различни техники за отблъскване на негативната енергия.

Онова, от което най-много ни е страх, е лошият късмет да не сполети дома и семейството ни. Този страх преследва хората от хилядолетия. Срещу лошия късмет има толкова много ритуали, че надали ще можем да изброим всички.

Но можем да ви представим 5 от най-лесните начини да отблъснете лошия късмет от дома си чрез украса и подредба.

1. Пресни и свежи цветя


Вярванията според фъншуй, че щастието ще дойде, ако поставите в дома си свежи цветя, са прекрасен начин да се мотивирате в украсата на жилището си. Ако досега сте поставяли цветя в дома си само от време на време, сега ще имате повод да го правите по-често.

Цветята не трябва да са трънливи, бодливи и изсъхнали, защото те възпрепятстват свободното преминаване на енергията Чи.

2. Боядисана врата


Цветът на входната врата определя до голяма степен късмета на дома ви. Според фъншуй, входните врати с южно изложение трябва да са боядисани в червено или оранжево. Тези със северно изложение трябва да са сини или черни.

Западно разположените врати е добре да бъдат боядисани сиво или бяло, а източните – в кафяво или зелено.

3. Подредба на мебели


Някои специалисти по фъншуй смятат, че организирането на мебелите във всекидневната трябва да става в кръгова формация. Това помага на потока от енергия. Вярата, че сте подредили мебелите в правилната позиция, ще внесе допълнително положителна енергия в дома, което е и част от цялостното усещане.

Когато човек вярва в добрия късмет, късметът намира начин да го сполети.

4. Подкова на вратата


Всички сме чували за вярването, че подковата носи късмет. Някои вярват, че подковата трябва да е насочена нагоре. Други са убедени, че е по-добре подковата да е обърната надолу. Изборът е ваш. Важно е символът да присъства.

5. Амулет за улавяне на кошмари

Свързани статии

В някои индиански култури този амулет е много широко разпространен. Той се поставя в помещението за спане. Целта му е да улови всичко негативно, което ви спохожда, докато спите. Така енергията в дома ви ще е напълно пречистена и през деня, и през нощта.

Снимки: mrscropper.blogspot; huffingtonpost; mariacristinamoreno.blogspot; commons.wikimedia; en.wikipedia

Коментирай