За дома

Да обзаведем правилно дома според фъншуй

Каква трябва да е входната врата?

28.11.2013г. / 15 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка: pixabay

Снимка: pixabay

Ако често се питате защо не ви върви в дадена област от живота, защо не постигате професионални успехи и нямате половинка до себе си едва ли се замисляте, че причината може да е в декорацията на жилището ви. Тук са няколко съвета от източната философия фъншуй, които е добре да следвате, за да привлечете повече позитивна енергия в дома си, любов и успех в кариерата.

Вратата на жилището

Тя трябва да е красива, масивна и да привлича вниманието както отвън, така и отвътре. Ако живеете в къща, поставете до входната врата някаква малка скулптура или фонтан. Не пропускайте да сложите и ярка светлина, която да я осветява. Добавете красиви цветя и растения както пред вратата, така и в коридора на жилището.

Цветята е добре да бъдат такива, които цъфтят целогодишно. Не поставяйте кошче за боклук, стари кашони или други предмети, които не използвате и пречат в близост до външната врата.

Кухнята

Хубаво е печката да бъде така разположена в помещението, че да имате добра видимост към изхода на кухнята. Шкафчетата, рафтовете и всякакви полици трябва да се поддържат чисти и добре подредени. Задължително трябва да имате столове за сядане, дори те да са високи като за кухненски плот.

Светлината в кухнята трябва да бъде ярка, но топла. Добре е да добавите и саксия със свежи билки или цветя. Поддържайте печката винаги чиста. Ако в кухнята си имате предмети или уреди, които не работят и не използвате, трябва да ги премахнете. Мебелите не бива да бъдат с остри и опасни ъгли.

Трапезарията

Масата в трапезарията е добре да бъде в овална или кръгла форма. Столовете край масата трябва да са еднакъв модел, да са меки и удобни. Добавете някакъв елемент от декорацията свързан с храната, например купа с пресни плодове. Трапезарията е добре да бъде на място, което разкрива приятна гледка.

Избягвайте поставянето на стъклени маси, мебели и маси с остри ъгли. Не слагайте в помещението предмети и произведения на изкуството, които напомнят агресия. Изберете помещение, в което да има пространство за масата за хранене. Не бива да се затруднява движението и хората около масата да изпитват дискомфорт.

Във всекидневната

Обзавеждането във всекидневната трябва да бъде красиво и да създава комфорт. Добре е телевизорът да бъде на такова място, че когато не го гледате, той да не попада в полезрението ви. Предметите по стената трябва да са разположени на нивото на погледа.

Не слагайте прекалено много декоративни предмети. Не претрупвайте дивана с декоративни възглавници. Премахнете неудобните мебели.

Спалнята

Леглото, на което ще спите, трябва да бъде разположено срещу вратата на спалнята. Таблата на леглото трябва да е от дърво, масивен, топъл на докосване материал или кожа. Специалистите съветват всяка година да купувате по един нов комплект спално бельо, за да се поддържа положителната енергия в помещението.

Добавете предмети, които напомнят романтика. Това може да е произведение на изкуството показващо двама влюбени, ароматни свещи. За декора използвайте топли цветове, както и розово и червено, за да запазите романтиката.

Всякаква техника в спалнята е добре да бъде скрита в шкаф или изобщо да не присъства. От двете страни на леглото трябва да може да се минава свободно без затруднение.

Коментирай