Кулинарни съвети от Джейми Оливър

Когато добавяте мента, слагайте я в началото на готвенето

16.01.2020г. / 05 35ч.
Михаела Лазарова
Снимка: facebook

Снимка: facebook

Джейми Оливър е един от най-любимите ни готвачи. Позитивен и изобретателен, той винаги се стреми да приготвя вкусни, интересни и максимално здравословни ястия.

Споделяме няколко кулинарни съвета от Джейми, които ще ви бъдат в помощ при готвенето.

  • За да извлечете повече сок от лимона или лайма, преди да ги разрежете, разтъркайте го добре на масата.
  • Когато пържите месо поръсете една супена лъжица брашно. Така ще се покрие с хрупкава коричка.
  • За да премахнете по-лесно костилките от маслините, разтъркайте ги на дъното на купата или на масата.
  • Картофите за салата се режат още докато са горещи.
  • Когато искате билките да пуснат повече от ароматите си, счукайте ги в хаванче като добавите към тях малко зехтин.

  • Ако имате нужда да се отървете от излишните мазнини, добавяйте към ястията ананас.
  • Беконът придава на пилето лек опушен вкус.
  • Когато печете риба на скара, за да не залепне върху нея, разтъркайте предварително върху рибата малко количество сол. Така ще се абсорбира част от излишната влага.
  • Шоколадовият сос ще стане по-вкусен, ако към него добавите малко портокал.
  • Кайсиевите ядки ще придадат лек вкус на амарето към ястията ви.
  • Когато стържете лимонова кора, правете това внимателно, като се опитайте да не остъргвате от белия слой, който се намира под нея.
Свързани статии
  • Кухненската хартия абсорбира излишната мазнина от пилето и не само. Когато варите цвекло, добавяйте към водата малко сол.
  • За да загуби чилито част от своята острота, премахнете семките му и го изплакнете с вода.
  • Когато добавяте мента, слагайте я в началото на готвенето.
  • Добавете малко количество вермут, когато приготвяте ризото. Това ще му придаде интересен вкус.
  • Когато искате да затоплите мед, сложете бурканчето в купа с топла вода.

Снимка: Facebook

Коментирай