За дома

Как да отгледаме лимон от семена?

За повече екзотика в дома

10.09.2015г. / 10 48ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Във всеки дом трябва да има поне по една саксия с цвете. Днес споделяме една идея за това как да добавите в дома си повече екзотично настроение, като си засадите лимон от семена.

Разрежете лимона на няколко парчета и извадете семките. След това с помощта на кухненска хартия ги избършете добре. Поставете семената в чаша с топла вода за един ден, за да се премахне напълно месестата част около тях. След това отново подсушете добре семената.

В малка саксия или чаша сложете пръст. С помощта на молив направете дупки с приблизителна дълбочина около 2 сантиметра. В тях поставете семенцата, покрийте с пръст и леко навлажнете с вода. Поставете саксията на топло и слънчево място в дома ви.

Лимонът обича слънцето и влажната почва, затова го поливайте 2 пъти седмично (през пролетта и лятото, а зимата 1 път седмично). Само след няколко седмици ще поникнат и първите зелени стъбълца.

Свързани статии

След това е необходимо да ги пресадите в по-голяма саксия с почва богата на азот, фосфор и калий. Лимоните, които са засадени от семенца дават плод доста късно. Ако искате да ускорите процеса, трябва да направите присаждане от стеблото, когато то е с дебелина колкото молив.

След третата или четвъртата година ще може да се радвате и на първите лимончета в дома ви.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
uliq ( преди 5 години )
kak se prisajda,samo go mestim ot edna saksia v druga ili kato drugite dravcheta
отговор Сигнализирай за неуместен коментар