За дома

Посрещнете пролетта в дома си!

Как да озарим дома с идването на пролетта – няколко красиви промени

21.03.2016г. / 14 50ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Пролетта е вече тук. Слънцето свети все по-силно с всеки изминал ден. Денят вече осезаемо се удължава и е време да внесем малко повече настроение, цвят и светлина в домовете си.

Можем да го направим с няколко лесни стъпки. И най-малката промяна в дома е начин да подобрим енергията вкъщи, да създадем настроение и се почувстваме по-весели с настъпващата пролет.

Свежи клонки у дома

Не само цветята са начин да внесете пролетта в дома си. Отчупете свежа цъфнала клонка от някое дърво и я закичете на видно място в дома си. Така ще усещате прекрасния нов сезон в жилището си още преди да отворите прозореца рано сутрин.

Фруктиера с лимони

Можете да използвате който и да е друг цветен плод, но лимоните с чудния си ярък жълт цвят карат дома да изглежда оптически озарен. Подредете няколко лимона в красива фруктиера и ги поставете на масата в хола.

Картина с цветя

Освен живите и свежи цветя можете да украсите стените у дома с изящни рисунки на пролетни цветя. Това е много добър начин да чувствате пролетта непрекъснато във всяко кътче на дома, където няма възможност за поставяне на вази с истински цветя.

Такива места, например, са коридорите, антретата, зоните между самите помещения.

Добавете цветен акцент на неочаквано място

Можете да го направите като например боядисате повърхността на някой стар шкаф в ярък цвят. Жълтото е най-добрият цвят за пролетта. Ако той не пасва на интериора ви, изберете друг светъл пролетен цвят.

Също така можете да боядисате само рамките на вратите. Можете да сложите цветен акцент върху друга стара мебел, изборът е ваш.

Сменете възглавниците на дивана

Ако диванът ви не е бил снабден с декоративни възглавници, сега е моментът да промените това. Ако вече имате стари възглавници – сменете ги с нови, по-ярки и свежи. Подредете ги върху дивана и креслата и ще видите колко различна ще ви се стори гостната ви.

Позволете на дома да разцъфне

Свързани статии

Накарайте жилището си да цъфне с помощта на свежи зелени растения. Можете да добавите и саксии с пролетни цветя. Подредете ги по первазите, балконите, масите в кухнята и хола.

Закичете брошки с цветя на видни места

Брошките не са предназначени само за дрехи. Можете да ги закичите на различни места в дома – до дивана в хола, на масичката с книги, по пердетата.

Едно красиво и изящно украшение с цвят на пролет винаги озарява дома.

Висящи саксии

 

Висящите саксии са запазена марка на пролетта. В тях можете да засадите каскадни растения, които да разцъфнат и ухаят наситено в дома и на терасата.

Снимки: istock; thriftstoreartgallery.com

Коментирай