За дома

Валентинки за капризни мъже

14.02.2007г. / 09 15ч.
Вергиния Генова
Валентинки за капризни мъже

Картичката от хартия може да бъде запазена за дълги години, но колко мъже са толкова подредени и прибрани, че да й се радват по-дълго време. Ако не сте вие след няколко месеца, да я приберете в кутията за спомени, най-вероятно правената с толкова обич валентинка ще се подмята от хладилника, на масата, от масата в шкафа и ще бъде тъжно, ако я намерите смачкана по невнимание в шкафа с чорапите. Та ако си знаете, че вашият човек предпочита любовта му да минава през стомаха. Нека валентинката бъде във формата на храна, може животът й да бъде кратък, но ефектът ще бъде продължителен. Може би любимият ще иска да остарее с вас именно заради дарбата ви да сътворявате такива невероятно вкусни валентинки. Сега ще дадем една рецепта за сладки сърчица, която може да поднесете със сутрешното кафе. Или пък вечерта да поставите по едно червено сърчице в малки чинийки по пътя към спалнята.

Продукти:
300 гр бяло брашно
350 гр пудра захар
1 яйце
чаена лъжичка канела
лимонов сок
червена боя за храна
сребърни и златни перли


Пресявате брашното и пудрата захар, вдлъбвате малко кладенче и в него слагате яйцето и канелата. Маслото нарязвате на малки парченца и ги наслагвате около това малко вкусно вулканче. Омесвате тестото, като се стремите да постигнете еднородна смес /ако се наложи дослагвате още малко брашно/, оставяте я за 30 минути в хладилника. През това време загрявате печката на 180 градуса и намирате всички форми на сърчица, които имате в къщи. След като извадите тестото от хладилника, разточвате го на около 4 см. дебелина и изрязвате различни по големина сърчица. Може да съчетавате няколко различни по големина сърчица едно върху друго или пък едно в друго. Когато са готови ги поставяте в намазнена тавичка и ги печете. След това идва най св. Валентинската част – украсата. Разбира се е добре да се въоръжите с червена боя за храна. Няколко капки от нея сипвате в пресята пудра захар и лимонов сок. Пропорциите са такива, че да се получи захарна глазура – ако искате да я мажете с нож или лъжичка може да бъде по-течна, ако искате да оформяте от нея фигурки малко по-твърда.

Украсявате сърчицата и върху тях посипвате блестящи перли, филирани бадеми или каквото прецените, че ще бъде подходящо. Може също с малка четка направо да боядисате сърчицата в червено, без да използвате пудра захар, но в този случай няма да може да поставите върху тях перли, пръчици и други вкуснотийки.

Ако нямате червена боя може да използвате сладко от диви ягоди и сметана. Както и разбира се класиката в жанра – течния шоколад. Размазвате върху сладките и украсявате със сметаната. Подходящо е да използвате сметана от спрей, защото не само ще можете да нарисувате различни неща, но ще можете и да напишете – Обичам те или името на любимия, а ако няма място може и само първата му буква.
Със сигурност ще постигнете ефект с тези вкусни валентинки, но най-вероятно само на закуска или вечерта, след като сте се прибрали от ресторант.

Ако ще сте си в къщи на празника, най-вероятно любимият да предпочете сърцето да бъде от кайма, а украсата от салатка. Това не би трябвало да е проблем за вас, щом сте решили да го изненадате. Спокойно може да изпържите яйцата като ги чуквате във формичката сърце или пък да изпържите картофите като ги нарежете пак посредством алуминиевите формички. Салам, краставички, синьо сирене – всичко може да бъде на сърца и без думи да казва – Аз съм храна за влюбени. Мисля, че вие може да си спестите този път Обичам те, след като храната ще говори вместо вас. Нека той да го каже този път пръв. И мисля, че ще е напълно искрено и с не скрита възхита в очите, премлясквайки от удоволствие.

фото поглед

Коментирай