За дома

Как да отпушите запушената тоалетна?

С някои домашни средства

16.10.2016г. / 09 15ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Едно от най-неприятните неща, които могат да те сполетят вкъщи е да се запуши тоалетната. Преди да прибегнете до отпушване с вакуум или да викате водопроводчик, опитайте някои алтернативни методи за отпушване.

Препарат за миене на съдове

Препаратът за миене на съдове съдържа разграждащи вещества, които в комбинация с водата разтварят заседналите екскременти и хартия, предизвикали запушването. Препаратът за чинии има свойството да разгражда дори засъхнали остатъци от храна и загоряло, така че опитайте първо с него.

За по-добри резултати изсипете след това гореща вода в тоалетната чиния. Така по-лесно ще се разтворят насъбралите се нечистотии.

Опитайте с телена закачалка

Почти всички домакинства разполагат с телени закачалки за дрехи. Можете да опитате с такава закачалка да отпушите задръстения участък в тоалетната, стига запушването да не е прекалено навътре и да не можете да стигнете до него.

Снимки: iStock

Направете си домашна смес за отпушване

Направете си специален натурален разтвор за отпушване на тоалетната като смесите 1 чаша сода за хляб и 2 чаши оцет. Излейте го в тоалетната, оставете да подейства за известно време, след това излейте обилно количество гореща вода. Пуснете водата от казанчето. Ако не се получи от първия път, повторете.

Използвайте пластмасова бутилка

За да освободите запушването чрез избутване използвайте празна пластмасова бутилка. Пъхнете гърлото ѝ в отвора на чинията и рязко я стиснете, за да изтласкате въздуха от бутилката. Навлизайки в прохода на тоалетната чиния, той ще избута наслагванията.

Ако нищо от предложеното не помогне, все пак потърсете помощта на водопроводчик. Поне ще знаете, че сте опитали.

Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
Силата на вакума. ( преди 7 години )
Условието е да има в т. чиния още казан вода място. Сдебел найлон покривате чинията, като отстрани вертикалного залепвате с тиксо здраво да издьржа налягането на водата от казанчето и да се подува леко. След това натискате подутото място навьтре да отбльсква водата Ако запушването не вследствие от строителни отпадьци ,бои или лепила черпите .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар