За дома

Как да се отървете от статичното електричество по дрехите

Сложете край на наелектризираните дрехи и коса

06.03.2019г. / 10 51ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Едно от най-досадните неща, които могат да се случат с дрехите и които вероятно всеки е изпитвал, е статичното електричество. Наелектризирането на една дреха може да пренесе напрежение върху останалите дрехи и косата, предизвиквайки неприятни усещания. Съществуват някои трикове, които помагат за неутрализирането на статичното електричество. С тях ще улесните живота си.

Използвайте метални закачалки за дрехи

Много чести грешки при ресането на косата

Вместо традиционните пластмасови или дървени закачалки за дрехи, използвайте метални. Металът е проводник на електричество и ще помогне за извеждането му от дрехите ви.

Омекотител за дрехи

Ако досега не сте използвали омекотител за дрехи при прането, опитайте. Изберете препарат за целта, съдържащ антистатик. Той ще помогне на дрехите ви да са едновременно меки и да не се наелектризират.

Лосион за тяло или течен сапун

Когато сте навън и внезапно дрехите ви се наелектризират, опитайте да разтриете съвсем малко количество течен сапун или лосион (ако имате в чантата си). Те имат антистатичен ефект.

Полезни алтернативни употреби на сапуна

Вода

Напръскайте дрехата или косата с вода. Това също помага временно.

Свързани статии

Носете безопасна игла

На скришно място закачете една безопасна игла. Тя е метална и ще привлича статичното електричество, извличайки го от дрехата.

Спрей или лак за коса

Прости правила за по-дълъг живот на дрехите ни

Напръскайте с малко лак за коса дрехата, която ви създава проблеми. Той ще отнеме излишното статично електричество от нея.

Перете разделно

Когато пускате пералня сортирайте не само по цветове, но и по вид материя. Перете естествените платове отделно от изкуствените. Така ще намалите риска от поява на наелектризиране.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
titia ( преди 4 години )
taka e , kogato se nosiat izkustveni materii , az zatova predpo4itam estestveni ,
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Притчи, мъдрости, цитати