За дома

Как изглежда къщата в „Бояна“ за 4 милиона долара

Да надникнем в имота, за който дори и New York Times писа

12.03.2019г. / 12 25ч.
Мария Дуковска
Как изглежда къщата в „Бояна“ за 4 милиона долара

България може да се гордее с палат на мечтите, който е на съвсем достъпно място в столичния квартал „Бояна“. Къщата се продава за 3 600 000 евро, а за нея писа дори американският New York Times.

Сградата е дело на архитекта Атанас Панов, но цената драстично се покачва и от луксозното обзавеждане, включващо предмети на изкуството, диван от телешка кожа, дъбови настилки и облицовки, футуристични осветителни тела на няколко нива и дневна с изглед към Витоша. Това е най-скъпият имот в държавата.

Къщата е изключителна, не само заради своята площ. Площта не е от значение. Застроената площ е около 700 кв. м. Целият интериор е правен специално за къщата. Сградата има две кухни – едната за обитателите, другата за обслужващия персонал. Интересното в тази къща е, че има оригинали на известни световни творци. Любопитен факт е, че работихме с много хора, които имат отношение към дизайна. Изкуството е доста в къщата. Много дълго време обзавеждахме. В началото имотът беше в много лошо състояние. Отне ни 3 години, за да го обзаведем“, обясни архитект Александра Ненкова, участвала в интериорния дизайн на къщата.

Тя сподели пред репортера на Bulgaria ON AIR Димитър Димитров, че собственикът на имота не е българин.

„Всеки с усет към дизайна може да си позволи нещо такова. От къщата се виждат прекрасни гледки към Витоша и София. В нея има сауна, огромна спалня, фитнес, камина – нищо не е случайно, във всичко има дизайн“, допълни тя.

Вижте повече във видеото на Bulgaria ON AIR.

Коментирай