За дома

6 признака, че домът ви има добра енергия според фъншуй

На кои места в дома си трябва да обърнете внимание, за да задържите позитивната и свежа енергия

25.12.2018г. / 20 05ч.
Мария Дуковска
Снимка: istock

Снимка: istock

В определен смисъл не е трудно да разберем дали домът ни е зареден с положителна енергия според фъншуй. Достатъчно е да отговорим на въпроса как се чувстваме вкъщи и ако отговорът е положителен, това е ясен знак, че се чувстваме в хармония. Разбира се, има и много други индикатори, които показват дали домът ни е изряден според фъншуй и дали успяваме да задържим потока от положителна енергия вкъщи. Вижте някои от тези признаци и преценете дали домът ви отговаря на тях.

Здрава и стабилна външна врата

Според фъншуй домът абсорбира най-много от енергията през входната врата, затова колкото по-стабилна и здрава е вратата, толкова повече добра енергия се задържа вкъщи. А колкото повече добра енергия има в дома ви, толкова повече ще ви влияе и ще ви подкрепя в начинанията ви. 

Голям коридор, който задържа енергията

Главният коридор след външната врата е другият основен фактор за задържане и абсорбиране на положителната енергия според фъншуй. То е помещението, което вкарва навътре към дома енергията и я направлява.

Трябва да е достатъчно обширно, за да може да е добър проводник на енергията, да я задържи, за да може да се установи в дома ви. Едно от важните условия да се задържи по-дълго този поток от енергия е да няма врати или прозорци директно срещу входната врата. Когато имате врата, разположена точно срещу входната - на банята или на хола например, енергията лесно може да се изплъзне от коридора, преди да се е настанила в дома ви. 

>> 4 неща, които специалистите по фъншуй не поставят в дома си <<

Активна, щастлива кухня

Кухнята се счита за сърцето на дома. Според фъншуй кухнята е свързана със здравето и енергията за богатство, затова е важно да се грижите добре за това помещение. Това включва да подберете подходящите цветове, както и да установите свежа и жива енергия в кухнята, както и да включите малки, но съществени детайли, които трябва да присъстват в нея, според древното учение. Според фъншуй не може да има щастлив дом, ако енергията в кухнята е негативна. 

>> 5 начина да привлечете късмета в дома си <<

Спалнята е стаята на любовта

Чували сте навярно много пъти, че спалнята е най-важната стая в дома ни и това не е случайно. В това помещение почиваме, отмаряме, спим и правим любов - най-прекрасното и интимно изживяване между двама души, които се обичат. Най-голямо внимание трябва да обърнете именно на това помещение и там вложете повече усилия. Това е стаята, в която е важно да задържите положителната енергия и да й помогнете да се установи трайно. Това ще допринесе за хармонията в дома и семейството ви. 

>> По-добър секс с помощта на фъншуй <<

Грижете се за добрия вид на спалнята - здраво и чисто легло, поддържани чаршафи, удобни възглавници и достатъчно одеала. Осигурете комфорта си в тази стая и това ще е сигурен знак, че домът ви е в хармония. 

>> Как да премахнете негативната енергия от дома си <<

Снимка: istock

Изобилие от жива и свежа енергия

В къща по фъншуй образец е важно да се усеща непрекъснато поток на живителна, свежа енергия, което се осъществява благодарение на множество прозорци, повече слънчева светлина в дома, наличието на живи растения, приятни звуци и мелодии. Всички тези детайли са признак за позитивна енергия в дома ви. 

Снимка: istock

>> Китайските зодии и техните фъншуй елементи за щастие <<

Добре поддържани баня, килер и мокро помещение

Всички помещения в дома ви, на които рядко обръщате внимание и не са с толкова важно значение като другите основни стаи, имат своя принос към общия поток от енергия в къщата. Те следва да се почистват редовно, да се държат в подреден вид, без стари, счупени и излишни вещи. Ако имате подобни у дома, погрижете се скоро да напуснат къщата ви или ги поправете така, че да имат отново полезно значение за вас и близките ви. В обратен случай те натрупват негативна енергия и пречат на положителната да се установи трайно в дома ви. 

>> Фъншуй съвети за подредба на банята <<

Коментирай
32 rate up comment 0 rate down comment
.... ( преди 5 години )
ne sum zapoznata s praktikata fun 6ui , no goliama 4ast ot iziskvaniata podsuznatelno gi prilagam v jivota si . nadiavam se da e uiutno v ku6ti.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар