За дома

Защо е важно да стерилизирате парцалите за бърсане?

Трик, който да прилагате върху парцалите в името на здравето си

15.07.2019г. / 07 10ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Ако някой ви попита кое е най-мръсното място в дома ви, вероятно първото, което ще отговорите, е тоалетната. Грешен отговор. Има друго помещение вкъщи, което се оказва наситено с много повече микроби, бактерии, микроорганизми и гъбички от тоалетната. Това е кухнята.

Кухненските плотове, мивката, пространствата около кошчето за боклук и хладилника са среда за размножаване на различни патогени, някои от които застрашително болестотворни.

5 лесни домакински трика за почистване на дома>>>

Парцалите, с които бършете около мивката, а след това и масата за хранене, плотовете за приготвяне на храна и кранчетата на чешмата например, са едни от най-големите развъдници на бактерии. Колкото и често да ги сменяте, те продължават да са такива.

Според изследване на Американската санитарна фондация, 86% от кухненските парцали съдържат гъбички, мухъл, ешерихия коли и стафилококи, пише rd.com.

Парцалът ви може да е източникът на всичките ви проблеми, които досега са оставали все така неразкриваеми.

Евтин трик за почистване на ръжда>>>

За щастие, има един трик, който ще ви помогне да увеличите хигиената в кухнята и да намалите риска от опасни зарази и инфекции.

Свързани статии

Това е изваряването на парцалите за бърсане.

Трикове за почистване на загорели съдове>>>

Ако ползвате парцали от плат задължително трябва освен да ги перете с антибактериален сапун редовно, също така да ги изварявате във вряща вода с добавена в нея сода бикарбонат. Оставете парцалите да врат поне 15 минути.

Правете това колкото се може по-често, за да повишите здравословния статус на дома си. По-лесно е, отколкото да харчите пари за нови бърсалки всяка седмица. Освен това е и безопасно.

Важно е само да използвате съд, който не включвате в рутината за готвене. Нека той да е предназначен само за тази цел.

Коментирай
Здраве и красота