За дома

Цветове за щастлив дом

Преоткрийте себе си чрез тях

09.10.2019г. / 13 20ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Неоспорим факт е, че цветовете могат да окажат влияние върху нашите емоции, стимулирайки различни неврони в мозъка. Ето защо е важно да ги избираме много внимателно, не само по отношение на дрехите, но и когато става въпрос за интериора на дома.

Знаете ли какво е общото между оранжевото, кафявото, тюркоаза и индигото? Това са част от цветовете на щастието, които ни помагат да се презаредим емоционално, да подобрим комуникацията, да преоткрием своето Аз. Кои други да направите част от интериора на дома?

Син цвят

Синьото е цветът на доверието, отговорността и вътрешната увереност. То насърчава физическа и емоционална релаксация. Също така се смята, че това е цветът, който потиска апетита, така че ако искате да отслабнете, хранете се в сини чинии.

5 интериорни съвета за по-релаксиращ дом

Маджента

Невероятна комбинация от лилаво и червено. Ярък цвят, който се свързва с хармонията, емоционалния баланс, прави ни по-емоционално устойчиви, помагайки ни да се издигнем над обидите, драмите, конфликтите. Маджента е цветът на трансформацията, но тъй като е интензивен, използвайте го пестеливо.

Какъв е вашият дом според зодията

Червено

Свързваме го със страстта, топлината, чувствеността и желанието. Въпреки че този цвят е „щастлив“, много е важно как ще го въведем в дома си, за да не се създаде усещане за напрежение. Избягвайте да хапвате в червени чинии, защото този цвят повишава апетита.

Коментирай