За дома

Какво ни е необходимо за идеалната градина на двора и на балкона

Пролетта е тук, време е да оформим красивата градина

27.03.2020г. / 14 37ч.
Мария Дуковска
Снимка: istock

Снимка: istock

Астрономическата пролет вече настъпи и дойде времето да помислим как да се погрижим за градината, било тя на двора или на балкона. Растенията, които отглеждаме с обич и грижа ще ни помогнат да преборим мрачните настроения, които ни завладяваха през последните седмици покрай ситуацията с COVID-19.

В такива моменти е препоръчително човек да е зает, за да не се поддава на излишно напрежение, а с какво по-приятно занимание да се захванем освен с подготовката на градината в двора или оформлението на балкона, така че да го превърнем в невероятно уютно и комфортно местенце в дома ни.

Място, на което можем да изпием кафето си, заобиколени от красива растителност, седнали удобно на градинската люлка, а от слънчевите лъчи да се скрием под практична тента.

Вижте няколко предложения, които ще ви помогнат да организирате по-лесно градината, независимо дали ще е на двора, на вилата или на балкона в апартамента.

Започваме от най-красивата част в една градинка – цветята. Ако сте решили да оформите градина на балкона, ще ви е необходима подходяща почва за балконски растения.

Florida почва за балконски растения е идеална за пеларгонии и балконски цветя. Съдържа перфектно съотношение на бял и черен торф в сместа, както и на кокосов торф – за по-добро отводняване на саксията. Това е важно, защото пеларгониите не се нуждаят от влажна почва и прекомерното натрупване на вода е причината за повечето проблеми на пеларгониите.

Почвата е обогатена и с тор, необходим за основните нужди на растенията след засаждане или пресаждане.

След като сте осигурили почвата за растения идва момент да изберете подходящи цветя. Едно чудесно предложение е пролетният микс от бордюрни растения, които ще превърнат градината ви в приказна гледка, истинска радост за очите ви.

Нашите предложения са различни видове растения, сред които Импатиенс Валериана, Тагетес, Бегония семперфлоранс, Салвия. Те се предлагат по 6 броя в контейнер и са подходящи за отглеждане както на сянка, така и на слънце.

 

Една красива градина няма как да бъде поддържана без помощта на електрическа косачка. За да ви бъде максимално лесно и удобно да окосите моравата може да се снабдите с подходящ за целта уред, който ще ви помогне в грижата за двора.

Само в HomeMax може да откриете чудесната електрическа косачка Villager. Тя е с мощност 1000 W. Ширината на рязане е 33 см, а височината на рязане: 2,5 – 5,5 см.

Обемът на коша е 35 л., а препоръчителната площ за обработка е до 300 квадратни метра.

За слънчевите моменти, в които обичаме да се наслаждаваме на спокойствието и тишината на двора или пък да се усамотим на уютния ни балкон, е задължително да имаме удобна градинска люлка, на която да поседнем или да се полюлеем, докато релаксираме.

Тя е идеално допълнение към градината, тъй като освен че е комфортна, се вписва в цялостната атмосфера заради свежия ѝ пролетен цвят.

Възползвайте се от изгодните промоции и купете градинска люлка  с размери 170x110x153 см.

 

Всички обичаме слънцето, което ни зарежда с енергия и ни помага да си набавим от ценния витамин D, но прекаленото стоене на директна слънчева светлина не е така полезно. За да не се увличаме е добре да пазим кожата си от слънчево изгаряне.

Използвайте сянката, която тентата осигурява и се насладете на приятни моменти навън, без да излагате на риск здравето си.

В HomeMax ще откриете чудесно предложение за тента с размери 250х150см, в комбинация от бежов и червен цвят, според предпочитанията ви.

Основното предимство е, че може да се прибира, а освен това има възможност за монтаж на стена или на таван.

Коментирай