За дома

Как да превърна дома в моя най-добър приятел

Денят, в който разбрах, че имам нужда от промяна

19.06.2021г. / 10 20ч.
Илияна Николова
Снимка: Samsung

Снимка: Samsung

Работа. Сметки. Кой ще вземе децата от училище? Да не забравя да изведа кучето. Изключих ли компютъра в офиса? Да купя подарък за нашите – все пак имат годишнина.

Прибирам се вкъщи, а в главата ми пробягват хиляди мисли. Затрупана съм от ангажименти и грижи. Освен пазарските чанти нося със себе си и претупаното си съзнание. Влача го по стълбите, сякаш по инерция. Отключвам. Отварям вратата. Нахълтвам направо в кухнята както обикновено. Отварям вратичката на пералнята и посягам да прибера покупките в нея.

Спирам за момент. Оглеждам се. Осъзнавам какво съм щяла да направя току-що. Не мога да повярвам. Аз ли съм това? Какво не е наред?

Оглеждам се отново. Мисля си, че има нещо нередно с тази ситуация. Вярно, че ежедневието ми е напрегнато, но чие не е? Светът е толкова забързан в днешно време. Не съм единствената работеща жена със семейство и запълнен до дупка график. Пред бърнаут ли съм?

Започнах да размишлявам над емоциите си. И докато мислех, несъзнателно се оглеждах. Въртях поглед в кухнята. Очите ми шареха наляво-надясно. Харесваше ми след ремонта, който направихме. Пастелни цветове. Ефирни пердета в нежни нюанси. Кухненските шкафове – последен писък на модните стандарти в обзавеждането.

И изведнъж погледът ми се спира на уредите. Осъзнавам проблема.

Няма нищо по-скучно и притъпяващо тази идилична красота от бялата техника. Как не съм се сетила досега? Чудех се защо не мога да се зарадвам на кухнята си след ремонта. Не разбирах какво ми липсва, докато не обърках пералнята с хладилника. Тази грешка ме накара да осъзная, че имам нужда от промяна, но не знаех точно каква. Знаех само, че скучната и старомодна белота ме влудява.

На следващия ден споделих с колежка за случката. Тя ме изслуша с усмивка и ми каза, че проблемът ми има решение. То се казва Bespoke и е дело на Samsung. Гледах я леко неразбираща... Явно имах да наваксвам с последните иновации.

Прибрах се вкъщи. Отворих сайта на Samsung, за да открия виртуалния симулатор, за който спомена колежката ми. С негова помощ доста лесно се ориентирах какъв продукт от гамата Bespoke да избера и да изпробвам различни комбинации от модули и цветове, в различни дизайни на кухни, докато не открия това, което търся според личните ми потребности и вкус. А най-хубавото е, че дори да си направил избора си, той не е окончателен. Във всеки един момент можеш да промениш конфигурацията на хладилника си, защото Bespoke дава възможност за оптимизиране на уреда: винаги, във всеки един момент. А това от своя страна удължава жизнения цикъл на уредите и допринася за опазването на околната среда.

И така, ако интериорът на кухнята се промени в даден момент, потребителите могат лесно да адаптират външния вид, цветните панели и свързаността на хладилника с останалите елементи в кухнята.

Не можех да повярвам, че това е възможно. Никога досега не бях виждала такава възможност за избор. Бях се примирила с бялата техника, която се предлага на пазара, и я бях приела като единствена възможност. Грешала съм. Начин вече има и това ме прави щастлива. Най-после ще мога да превърна кухнята си в моя най-добър приятел и уютен пристан след тежък работен ден.

Онова, което ме радва най-много, е изумителното разнообразие от цветове и материали. Можех да избера различни цветове за различните панели на хладилника или че след време мога да добавя към избрания вече хладилник още модули. Можех да ги съобразя с интериора в кухнята ми, без да се притеснявам, че хладилникът ще стои като кръпка на фона на пастелните цветове, които бяхме избрали със съпруга ми. Можех да ги подредя по начин, който ми харесва, а не по начин, който е избрал производителят вместо мен. Развълнувах се.

Побързах да купя новия си хладилник. За периода от 1 юни до 31 юли 2021 година всеки потребител, който закупи избрани модели хладилници Samsung, получава 5 години пълна търговска и техническа гаранция, вместо стандартните две.

След като хладилникът пристигна, кухнята ми засия от цветна феерия. Бях щастлива. Щастлива, защото това не беше просто хладилник, а цветно произведение на изкуството, което се вписа идеално в интериора на кухнята ми.

Развълнуван беше и съпругът ми, защото благодарение на системите Power Cool и Freeze Cool той можеше да се радва на чудно охладена бира за минути.

Силно се впечатлихме и от системата Optimal Fresh, която дава възможност за регулиране на температурата в различните зони на хладилника. Така месото и рибата, които се нуждаят от по-ниска температура, са винаги добре охладени и запазват качествата си, а плодовете и зеленчуците, които имат нужда от по-висока температура остават свежи, запазват хранителната си стойност, вкус и аромат.

Децата също се ентусиазираха. За тях винаги има готови кубчета лед в две различни форми – твърди и по-меки, за хрускане. А аз съм спокойна, защото водната система на хладилника е винаги добре филтрирана.

Много сме доволни и от технологията Space Max, използваща специална изолация, която позволява стените на хладилника да са много по-тънки, без компромис с енергийната ефективност. Така имаш повече място за съхранение, без увеличаване на външните размери.

Сега, когато вляза в кухнята си, изпитвам експлозия от емоции, всичките хубави. Със семейството ми прекарваме повече време около масата. Приготвяме храната си заедно, смеем се, чувстваме се истински спокойни в дома си. Досега не си бях дала сметка колко важно е да имаш комфорта, от който се нуждаеш. Да бъдеш заобиколен от цветовете, които те правят щастлив и те карат да усещаш дома си като своя истинска крепост.

Спомням си за онзи момент, в който скучната белота заслепи умореното ми съзнание и се усмихвам. Този момент е вече в миналото. С цветната нежност на Samsung Bespoke кухнята ми никога повече няма да бъде просто място за хранене. Тя е нашият най-добър приятел в дома, който ни прегръща и приема с топлота и хармония.

Снимки: Samsung

Коментирай