6. Осветителни тела и контакти

Тъй като през тези уреди тече ток, употребата на вода за почистването им не е добра идея. Можете не само да ги повредите, но и да предизвикате токов удар, което определено не желаете.

5 лесни домакински трика за почистване на дома

7. Коприна

Коприната е много специална и деликатна материя. Водата и препаратите могат да я увредят, дори да бъде изпрана на ръка. Доверете се на професионалистите и я почиствайте и изпирайте на химическо.

8. Кожа

Същото важи и за кожата. Водата може да я увреди и да остави неприятни следи по нея, както и да развали свежия ѝ външен вид. За кожени дрехи и мебели от кожа използвайте услугите на специалисти.

Още по темата

Лесен начин за почистване на чаши с ориз и оцет

9. Газови котлони и горелки

Водата може да повреди този тип уреди. Не е препоръчително и да пръскате с почистващи препарати по тях. За предпочитане е да пръскате върху микрофибърна кърпа, с която да изтъркате загорелите остатъци, без да оставяте твърде много влага по газовите уреди, тъй като влагата може да повреди дюзите и запалителите им.

10. Духови инструменти от метални сплави

Духовите инструменти най-често са направени от месингови сплави. Почистването им с вода и кухненски препарати може да предизвика почерняването им, потъмняването и изменението на цвета им, както и на структурата на метала, предизвиквайки увреждане на звука, който произвеждат.

7 бързи трика за почистване на дома