Сребърните бижута са едни от най-носените и предпочитани сред дамите. Те обаче лесно потъмняват и губят блясъка си. Но това не е проблем, ако знаете как лесно и бързо да ги почистите и да върнете блясъка им. Направете сребърните си бижута като нови с няколко лесни трика.

Как да съчетавате бижутата в лятната ви визия

Сода за хляб, сол и алуминиево фолио

На дъното на купичка поставете парче алуминиево фолио. Залейте с малко вода. Добавете по една супена лъжица сода и сол. Разбъркайте, за да се разтворят. Потопете среброто в разтвора, като го поставите върху фолиото. Оставете да престои 10 минути. След това го разтрийте с микрофибърна кърпа, за да отстраните замърсяванията и да го подсушите.

Паста за зъби

В пастата за зъби има избелващи вещества, които действат и при сребро. Намажете среброто с паста за зъби. С помощта на стара четка за зъби или микрофибърна кърпа започнете да разтривате среброто, докато го почистите и то блесне отново.

Красиви елементи в бижутата и тяхното символно значение

Сол, вода и алуминиево фолио

В чаша вода разтворете 1 супена лъжица сол. Разбъркайте добре. Поставете среброто във фолиото. Залейте с разтвора и увийте фолиото, така че среброто и течността да останат вътре. Оставете да престои за през нощта така увито. На сутринта започнете да мачкате и втривате с пръсти леко, за да не нараните среброто. Развийте го и го изплакнете.

Още по темата

Вряща вода, алуминиево фолио и сода

Кипнете вода в тенджера на котлон. Когато заври, поставете фолиото на дъното на по-плитък тиган. Сложете среброто върху него. Залейте с врящата вода. Изчакайте няколко минути. Извадете среброто оттам. Разтрийте го с микрофибърна кърпа.

Красиви идеи за летни бижута

Кисело мляко

Накиснете среброто в чисто кисело мляко. Оставете го да престои 15 до 20 минути. След това го разтрийте с памучна или микрофибърна кърпа, за да отстраните замърсяванията. Млечната киселина помага за разтварянето им.