Топките за тенис са нещо много повече от първоначалното си предназначение – играта на тенис. Ще се изненадате за колко още неща в дома и ежедневието си можете да ги използвате. Ако държите няколко топки за тенис винаги подръка, ще можете да им намерите невероятни приложения вкъщи, а и да улесните живота си.

Полезни алтернативни употреби на ориза (галерия)

Тези малки флуоресцентни топки могат да бъдат нещо много повече от забавление – те могат да са новите ви най-добри помощници у дома. С тяхна помощ можете да почиствате дома си, да перете и сушите дрехите си, да премахвате драскотини от пода, да предпазвате стените и вратите си от увреждания и още много други употреби.

За какво още можете да използвате топките за тенис?

В сушилнята за дрехи

Увийте две тенис топки в алуминиево фолио и ги сложете в сушилнята с прането. Статичното електричество, което се образува чрез увиването на топката с фолиото ускорява процеса на сушене на дрехите, като едновременно с това ги прави по-пухкави.

15 полезни употреби на вазелина

Като стопер за врата

Ако ви е омръзнало да удряте вратата в стената при отваряне, с което да наранявате боята или латекса, както и самата врата, направете си стопери за врата с помощта на тенис топка. Просто я залепете за стената или я монтирайте върху механизъм, предназначен за целта.

Против надраскване на паркет и ламинат

Ако имате мебели вкъщи, които премествате често, това оставя драскотини върху дървените подове, върху ламината, понякога дори върху плочките. За да предпазите пода от надраскване, сложете по една тенис топка под крачетата на тези мебели. Ако ви притеснява цветът, просто боядисайте топката в желан от вас цвят, за да я направите по-малко видима.

Невероятни употреби на утайката от кафе (галерия)

Още по темата

За почесване на гърба

Ако имате нужда от масаж на труднодостъпни места, топките за тенис могат да ви помогнат. Напълнете памучен чорап с няколко тенис топки и го придвижете по гърба си. Топките ще масажират приятно гърба ви на места, които не можете да достигнете.

Вместо протектор за катинари

Катинарите, които се използват в градината, в гаража или където и да е на открито, ръждясват по-бързо заради влагата и атмосферните условия. За да предпазите катинарите си, пробийте топка за тенис, издълбайте я толкова, колкото да можете да пъхнете в нея катинара. И сте готови – имате си протектор за катинари.

Полезни употреби на восъчната хартия в дома

За отваряне на буркани

Бурканите понякога са много трудни за отваряне. Ръцете ви болят след стискане и усукване, често неуспешни. Вътрешността на топката за тенис е гумена. Ако изрежете една топка във формата на капачка за буркан, с нея ще ви е по-лесно да обгърнете капачката, да стиснете без усилия и да я отворите. Външната мъхеста обвивка на топката ще помогне на ръцете да не се хлъзнат, а вътрешната гумена материя пък няма да се хлъзга по капачката.