За дома

10 начина да използвате правилно огледалата според фъншуй

Къде да поставите огледала за здраве, късмет, щастие и благоденствие?

17.01.2022г. / 15 48ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Фъншуй може да помогне да канализирате енергията в дома си така, че да ви носи щастие, любов, късмет, просперитет. От значение е подредбата на вещите, разположението им, материалите, от които са направени, цветовете им, както и поставянето им спрямо останалите вещи, вратите, прозорците. Всички тези предпоставки са от значение за стимулирането на нормалното протичане на енергия и пречистването ѝ.

6 прости начина да използвате фъншуй в дома си

Огледалата заемат съществена част от философията на фъншуй. Те са елемент, който може да ви помогне да подобрите енергията в дома си, но може и да я влоши, ако ги използвате неправилно.

Как правилно да използвате огледалата в интериора си вкъщи според принципите на фъншуй? Ето 10 начина да го направите.

1. Поставете огледала перпендикулярно на входната врата.

Препоръчително е да поставите огледало директно срещу входната врата, защото тя е много важна във фъншуй. Огледалото ще ви помогне да разширите възможностите, да се свържете с успеха и просперитета ви, като ги поканите да влязат свободно през вратата в дома ви.

Фъншуй съвети за здраве и благополучие

2. Използвайте огледала на всяка стена в трапезарията.

В трапезарията, където се храните, можете да използвате колкото огледала искате. Можете да ги поставите на всяка стена. В това помещение прекарваме голяма част от ежедневието си, затова можем да се постараем да отразим повече от живота си чрез огледалата. Това помага за привличане на богатство и благоденствие.

3. Избягвайте огледала в кухнята.

Кухнята не е подходящо място за поставяне на огледала. Най-лошо е, ако поставите огледало с лице към фурната. Смята се, че това носи лоша енергия за дома.

Лесни начини да декорирате дома за късмет според фъншуй

4. Поставете огледало срещу красива гледка.

Според фъншуй, ако поставите огледало към място, което разкрива красива гледка, например прозорец, гледащ към парка или планината, това е прекрасно за подобряване на здравословното състояние на всички вкъщи. Това ще внесе повече светлина в дома.


Коментирай
Здраве и красота